Recepten

Gebakken zalm met een salsa van krenten, bleekselderij en olijven

april 26, 2025  Laura Avatar
Gebakken zalm met een salsa van krenten, bleekselderij en olijven

Ingrediënten

Krenten 100 gram
Zalm filet met huid 500 gram
Extra vierge olijfolie 100 ml
Bleekselderij, 4 stengels 180 gram
Pijnboompitten 30 gram
Kappertjes en pekelwater 40 gram
Groene olijven 40 gram
Saffraan 0,25 theelepel
Citroen 1

Een heerlijk recept en aangezien wij niet genoeg van de salsa krijgen doen wij de ingrediënten van de salsa x 1,5.

Bereiding

  1. Laat de krenten 20 minuten weken in kokend water terwijl u de zalm voorbereidt en de salsa maakt.
  2. Smeer de zalm in met 2 theelepels olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
  3. Laat de saffraan weken in 2 eetlepels kokend water.
  4. Snij de olijven en bleekselderij in stukjes van een halve centimeter.
  5. Verwarm 75 ml olijfolie in een grote pan. Bak hierin de pijnboompitten lichtbruin. Voeg nu de bleekselderij toe en bak nog 3 minuten onder regelmatig roeren).
  6. Haal de pan van het vuur en roer kappertjes en de pekel erdoor met de olijven, de saffraan en het weekwater en een snuf zout.
  7. Giet de krenten af en meng ze met peterselie, 1 theelepel citroenrasp en 1 theelepel citroensap door het bleekselderijmengsel. Zet de salsa opzij.
  8. Bak nu de zalm filet in de overgebleven olijfolie op middelhoog vuur 3 minuten op de vel kant tot het vel krokant is.
  9. Keer de filets om en bak de andere kant 2-4 minuten (afhankelijk van hoe gaar u de zalm wilt). Haal de pan van het vuur en zet hem opzij.
  10. Schep op ieder bord een beetje salsa en leg de zalmfilet erop. Schep daarna nog wat van de salsa op de filet en bestrooi met wat overgehouden selderijblad.

 

 

Porties

4

Calorieën in portie

1

Prep

45 min

Kook

10 min

Categorieën

Deel & Afdrukken

Tarief

0%

Favoriet

Geen reacties

Laat een reactie achter

Collections

Vaardigheidsniveau

Easy