Snelle couscous salade met paprika en feta

Ingrediënten
couscous | 400g | |
Sap van 1 citroen | 1 | |
gegrilde rode paprika (in olijfolie), uit een potje, uitgelekt en in blokjes gesneden | 350g | |
komkommer, zaadlijsten verwijderd, in blokjes van ½ cm | 1 | |
snacktomaten | 250g | |
kleine rode ui fijngesnipperd | 1,5 | |
feta of iets meer, in blokjes van 1 cm | 200g | |
zwarte olijven (of iets minder en dan kalamata olijven) | 340g | |
bladpeterselie, fijngesneden | 2 grote handen | |
komijn | 1 theel | |
koriander | 1 theel | |
kaneel | 1/2 | |
zeezout | ||
versgemalen zwarte peper |
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij mengen de kruiden als komijn, koriander, kaneel toe aan de droge couscous voor je het hete water erop giet. Als dat klaar is besprenkel je de korrels met olijfolie en citroensap en voeg je zout en peper toe. Ga losjes met een vork door de couscous om de korreltjes te scheiden. Laat even afkoelen en ga er nogmaals met een vork doorheen.
Terwijl de couscous nog warm is (maar niet heet meer), of helemaal afgekoeld, voeg je paprika, komkommer, ui, feta, olijven, tomaten en peterselie toe en schep je alles voorzichtig om tot het goed gemengd is. Proef, voeg meer zout en peper toe als dat nodig is en besprenkel met wat extra olijfolie als de couscous te droog is. Dien lauwwarm op, of op kamertemperatuur.
Geen reacties