Snelle feta pasta uit de oven

Voor de pasta
Pasta (penne of fusilli) | 400 gram | |
Feta | 2 stuks | |
Kerstomaten | 500 gram | |
Knoflook | 3 tenen, gepeld en geplet | |
Zwarte olijven | 150 gram (uitlekgewicht) | |
Citroen | 1 stuk | |
Rode ui | 1 stuk | |
Oregano | 2 theelepels | |
Chilivlokken | naar smaak | |
Peper en zout | naar smaak | |
Olijfolie | ||
Verse basilicum |
Deze ovenschotel is in korte tijd een klassieker geworden – en terecht. Met een blok feta, kerstomaten en flink wat olijfolie maak je in één ovenschaal een romige pastasaus, zonder gedoe met pannen of lang roeren. De toevoeging van knoflook, citroen en olijven geeft het gerecht extra smaak en een mediterraan tintje. Snel, simpel en verrassend lekker.
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de kerstomaten over een ovenschaal en meng ze met een deel van de olijfolie, wat zout en peper.
-
Leg het blok feta in het midden. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de schaal en leg de uitgeknepen citroen erbij.
-
Plet de knoflooktenen en voeg ze toe aan de schaal.
-
Verdeel de olijven en rode ui rondom de feta.
-
Bestrooi de feta met oregano en een snufje chili. Giet de rest van de olijfolie over alles heen.
-
Zet de schaal 30 minuten in de oven. Verhoog daarna de temperatuur naar 225 °C en bak nog 10 minuten verder.
-
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.
-
Haal de ovenschaal uit de oven. Verwijder de knoflooktenen en de citroen. Roer de inhoud van de schaal goed door elkaar tot een saus.
-
Meng de gekookte pasta door de saus. Voeg eventueel wat pastawater toe om de saus te binden. Garneer met wat verse basilicum.
Serveer direct. Lekker met een frisse salade.
Geen reacties