Hollandse garnalencocktail in avocado

Voor de cocktail
Rode grapefruit | 1 stuk | |
Verse bieslook | 10 gram | |
Eetrijpe advocado\'s | 2 stuks | |
Hollandse garnalen | 200 gram | |
Citroensap | 2 theelepels | |
Mayonaise | 100 mL | |
Ketchup | 1 eetlepel | |
Droge Sherry | 1 eetlepel | |
Cayenne peper | 1/5 theelepel |
Een klassieker met een frisse twist: Hollandse garnalen, romige avocado, grapefruit en een zachte cocktailsaus. Serveer in de uitgeholde avocadoschil voor een feestelijk voorgerecht dat snel op tafel staat. Licht, fris en vol smaak.
Bereiding:
-
Snijd met een scherp mes de schil van de grapefruit tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes los tussen de vliesjes en snijd deze in vieren. Laat uitlekken in een zeef.
-
Snijd de bieslook fijn. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar de lege helften.
-
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom met de grapefruit, de helft van de bieslook en de garnalen. Voeg citroensap toe en breng op smaak.
-
Meng de mayonaise, ketchup en sherry tot een gladde saus. Breng op smaak met cayennepeper.
-
Leg op elk bord een avocadoschil. Vul met het garnalenmengsel en schep er een lepel cocktailsaus overheen. Bestrooi met de resterende bieslook.
Serveer direct, eventueel met een stukje toast of wat kropsla ernaast.
Geen reacties