Recepten

Hollandse garnalencocktail in avocado

juli 14, 2025  Laila Avatar
Hollandse garnalencocktail in avocado

Voor de cocktail

Rode grapefruit 1 stuk
Verse bieslook 10 gram
Eetrijpe advocado\'s 2 stuks
Hollandse garnalen 200 gram
Citroensap 2 theelepels
Mayonaise 100 mL
Ketchup 1 eetlepel
Droge Sherry 1 eetlepel
Cayenne peper 1/5 theelepel

Een klassieker met een frisse twist: Hollandse garnalen, romige avocado, grapefruit en een zachte cocktailsaus. Serveer in de uitgeholde avocadoschil voor een feestelijk voorgerecht dat snel op tafel staat. Licht, fris en vol smaak.

Bereiding:

  1. Snijd met een scherp mes de schil van de grapefruit tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes los tussen de vliesjes en snijd deze in vieren. Laat uitlekken in een zeef.

  2. Snijd de bieslook fijn. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar de lege helften.

  3. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom met de grapefruit, de helft van de bieslook en de garnalen. Voeg citroensap toe en breng op smaak.

  4. Meng de mayonaise, ketchup en sherry tot een gladde saus. Breng op smaak met cayennepeper.

  5. Leg op elk bord een avocadoschil. Vul met het garnalenmengsel en schep er een lepel cocktailsaus overheen. Bestrooi met de resterende bieslook.

Serveer direct, eventueel met een stukje toast of wat kropsla ernaast.

Porties

4

Calorieën in portie

300

Prep

15 min

Kook

1 min

Tarief

0%

Favoriet

Geen reacties

Laat een reactie achter

Collections

Vaardigheidsniveau

Easy