Sobanoedels met mango en aubergine

Voor de noedelsalade
Sobanoedels | 200 gram | |
Aubergine | 1 stuk | |
Mango | 1/2 stuk, in stukjes gesneden | |
Rode ui | 1/2 stuk, in halve ringen | |
Verse basilicum | een handje | |
Verse koriander | een handje | |
Neutrale olie (om in te bakken) | ||
Zout | naar smaak |
Voor de dressing
Rijstazijn | 60 mL | |
Fijne kristalsuiker | 20 gram | |
Knoflook | 1 teen, fijngehakt | |
Rode chilipeper | 1/2 stuk | |
Sesamolie | 1/2 theelepel | |
Rasp en sap van een halve limoen |
Fris, hartig, een tikje zoet en boordevol umami: deze noedelsalade met soba, mango en gebakken aubergine is allesbehalve saai. De dressing zit vol Aziatische smaakmakers en maakt er een lichte, maar verrassend vullende maaltijd van. Ideaal voor een warme dag of als lunch.
Bereiding:
-
Maak de dressing: verwarm rijstazijn met suiker en zout in een pannetje tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg knoflook en chili toe. Laat afkoelen, roer daarna de sesamolie, limoensap en -rasp erdoor.
-
Kook de noedels volgens de verpakking (meestal 5–7 minuten). Giet af en spoel onder koud water.
-
Bak de aubergine in ruim olie tot de blokjes goudbruin zijn. Voeg eventueel extra olie toe als ze droog bakken. Bestrooi licht met zout.
-
Snijd de mango en rode ui.
-
Meng in een grote schaal de sobanoedels met de aubergine, mango, ui en dressing. Hussel goed door en garneer met verse koriander en basilicum.
Lekker lauwwarm of koud te eten. Ook goed te preppen voor een lunch de volgende dag.
Geen reacties