Recepten

Sobanoedels met mango en aubergine

juli 14, 2025  Laila Avatar
Sobanoedels met mango en aubergine

Voor de noedelsalade

Sobanoedels 200 gram
Aubergine 1 stuk
Mango 1/2 stuk, in stukjes gesneden
Rode ui 1/2 stuk, in halve ringen
Verse basilicum een handje
Verse koriander een handje
Neutrale olie (om in te bakken)
Zout naar smaak

Voor de dressing

Rijstazijn 60 mL
Fijne kristalsuiker 20 gram
Knoflook 1 teen, fijngehakt
Rode chilipeper 1/2 stuk
Sesamolie 1/2 theelepel
Rasp en sap van een halve limoen

Fris, hartig, een tikje zoet en boordevol umami: deze noedelsalade met soba, mango en gebakken aubergine is allesbehalve saai. De dressing zit vol Aziatische smaakmakers en maakt er een lichte, maar verrassend vullende maaltijd van. Ideaal voor een warme dag of als lunch.

Bereiding:

  1. Maak de dressing: verwarm rijstazijn met suiker en zout in een pannetje tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg knoflook en chili toe. Laat afkoelen, roer daarna de sesamolie, limoensap en -rasp erdoor.

  2. Kook de noedels volgens de verpakking (meestal 5–7 minuten). Giet af en spoel onder koud water.

  3. Bak de aubergine in ruim olie tot de blokjes goudbruin zijn. Voeg eventueel extra olie toe als ze droog bakken. Bestrooi licht met zout.

  4. Snijd de mango en rode ui.

  5. Meng in een grote schaal de sobanoedels met de aubergine, mango, ui en dressing. Hussel goed door en garneer met verse koriander en basilicum.

Lekker lauwwarm of koud te eten. Ook goed te preppen voor een lunch de volgende dag.

Porties

2

Calorieën in portie

500

Prep

15 min

Kook

15 min

Deel & Afdrukken

Tarief

0%

Favoriet

Geen reacties

Laat een reactie achter

Collections

Vaardigheidsniveau

Easy