Rode koolsalade met frisse dressing

Voor de salade
Rode kool, fijn gesneden | 1/2 | |
Puntpaprika, fijn gesneden | 1 | |
Komkommer, zaadlijst verwijderd en fijn gesneden | 1/2 | |
Bosui, in dunne ringetjes | 2 stengels | |
Verse koriander | 50 gram | |
Granaatappel (alleen de pitjes) | 1 |
Voor de dressing
Extra vierge olijfolie | 3 eetlepels | |
Versgeperste sinaasappelsap | 2 eetlepels | |
Witte wijnazijn | 1 eetlepel | |
Gedroogde munt | 2 theelepels | |
Honing | 1 theelepel | |
Granaatappelmelasse | 2 theelepels | |
Zeezout | 1/2 theelepel |
Deze rode koolsalade is eenvoudig, knapperig en vol smaak. De combinatie van frisse groenten, granaatappelpitjes en een lichte, fruitige dressing maakt ‘m ideaal als bijgerecht bij een warme maaltijd of als salade op een zomerse dag. Makkelijk te maken en mooi op tafel.
Bereiding:
-
Snijd de groenten fijn, het liefst in kleine stukjes van ongeveer 0,25 cm. Zo mengt de dressing het best.
-
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed door.
-
Meng de gesneden groenten met de granaatappelpitjes in een grote schaal.
-
Voeg de dressing toe en schep alles goed om.
Laat de salade een paar minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer op kamertemperatuur.
Eet smakelijk!
Geen reacties