Stuffed hamburger

Ingrediënten voor 4 burgers
Gekruid gehakt (hamburgerkruiden) | 400 gram | |
Gekookte linzen | 250 gram | |
Mix van mini augurken en zilveruitjes | 50 gram | |
Cheddar kaas | 100 gram | |
Gegrilde, rode paprika | 1 stuk | |
Olijfolie | ||
Dijon mosterd | 2 eetlepels | |
Hamburgerbroodjes | 4 stuks |
Bereidingswijze
-
Mix het gehakt, de linzen en de helft van de augurkjes en uitjes in de keukenmachine met een snufje zwarte peper tot een geheel. Is je gehakt al gekruid, dan is niet noodzakelijk om nog extra peper en zout toe te voegen.
- Rasp de kaas (Weinig tijd? koop dan de kaas al geraspt) en snijd de overgebleven augurkjes en uitjes fijn, samen met de gegrilde paprika. Dit wordt straks de vulling van je burger.
-
Leg een groot vel bakpapier neer en gebruik je handen om het mengsel in vier gelijke delen te verdelen. Druk elk deel uit tot een ronde schijf van ongeveer 15 cm doorsnee.
-
Verwarm één grote koekenpan van 30 cm, of twee kleinere, met anti-aanbaklaag op middelhoog tot hoog vuur.
-
Verdeel de vulling over de vier schijven, leg het in het midden van elke. Vouw het vlees omhoog en over de vulling en knijp het voorzichtig dicht. Vorm met beleid tot schijven van ongeveer 3 cm dik.
-
Bestrijk met olijfolie en bak de burgers 1 minuut aan elke kant in de hete pan.
-
Bestrijk ze dan met mosterd en bak nog een minuut, draai ze om en herhaal dit. Duw de burgers daarbij iets naar de rand van de pan om ook de zijkanten goed dicht te schroeien.
-
Halveer de broodjes en leg de burgers erin. En dan –het geheim van dit recept– snijd elke burger doormidden en rooster de snijkanten nog eens 30 seconden tot ze goudbruin, knapperig en volledig gaar zijn. Serveer met een frisse groene salade.
Geen reacties